neděle 23. července 2017

Prekvapí? Nakladal sa v NHL otvára šance aj vďaka zraneniu Šmída

"Viem, že to nebude jednoduché, ale keby som sa dopredu vzdával, tak tam nemá zmysel ani chodiť," vysvetľoval Nakládal v rozhovore pre iDNES.cz krátko po majstrovstvách sveta. Práve na ňom oslnil zástupcu kanadskému tímu natoľko, že sa rozhodli ho angažovať.

A situácia sa pre neho momentálne nevyvíja úplne zle. "Vidím v ňom hráčov, ktorý môže skutočne zvýšiť konkurenciu v tíme. Stále sa chce učiť. Je starší, už to nie je žiadny zelenáč, ale zároveň môžem povedať, že je na ňom vidieť odhodlanie a túžba presadiť sa, "povedal o ňom tréner Bob Hartley.

Nakládal sa snažia a zatiaľ robí dojem, hoci je v zámorí obvyklé, že tréneri chváli, a potom hráča pošlú preč. Konkurencia je v Calgary aj bez nakladal.Tomu však moment álne tak trochu hrá do kariet zdravotný stav českého parťáka Ladislava Šmída, ktorý sa stále nevyliečil zo zranenia medzistavcovej platničky. Práve vďaka tomu by sa Nakládal mohol presadiť. Alebo minimálne dostať viac príležitostí.

Však o ňom denník Calgary Sun píše: "Po pár dňoch tréningu si môžete nakladal zaradiť medzi hráčov, ktorí sa na ľade neschovávajú. Teraz sú len všetci zvedaví, čo predvedie na ľade. Áno, vedenie jeho prednosti pozná, ale dôležitejšie bude, ako si dokáže zvyknúť na menšie ihrisko, iný štýl hokeja a nové spoluhráčov. "

Nakládal už má za sebou zápasovú premiéru: nastúpil k prvému prípravnému duelu, v ktorom Calgary podľahlo Edmontonu 1: 3.Na ľade strávil takmer 21 minút, pripísal si dve strely, dva hity, ale aj dva záporné body v hodnotení plus / mínus.

Mimo to sa reprezentačný obranca dostal aj na presilovku (3:40) a pochopiteľne na oslabenie (4:04). Pred zápasu nadšene vykladal: "Prvýkrát na seba oblečiem dres s horiacim céčkom, hrozne sa na to teším. Bude sen zahrať si tú. "

Jeho eufória pochopiteľne v Kanade zaujala, lenže tá mu miesto v NHL nezaistí. Sám to dobre tušia a má jasno, čo sa od neho chce. "Myslím, že tu odo mňa nikto nečaká body. Na tie tu máme hráča ako Hamilton, Giordano, Wideman alebo Brodie. Ja budem skôr ten defenzívne typ, pre mňa bude najdôležitejšie hrať dobre a bez chýb.Absolútne bez chýb. "

Tak uvidíme, či to bude stačiť.


Žádné komentáře:

Okomentovat